رحلت حضرت خدیجه
هو
۱۲۱
امروز دهم ماه رمضان بر اساس دانشنامه اسلامی، مصادف است با سالروز رحلت ام المومنین حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها.
خدیجه بنت خویلد نخستین زوجه رسول خدا و مادر حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیهما، اول بانوی اسلام و از زنان شریف عرب و از خاندانی اصیل بود.
او با اين كه در عصر جاهليت در مكه معظمه ديده به جهان گشود و در آن شهر قبيلهگرا و طايفهمدار رشد يافت، اما در عفت، نجابت، طهارت، سخاوت، حسن معاشرت، صميميت، صداقت، مهر و وفاداری نسبت به همسر كمنظير بود بگونه ای که ایشان را در آن عصر طاهره و سيده نساء قريش ميخواندند.
آن حضرت تا زنده بودند در تمام صحنهها يار و ياور رسول خدا صلی الله علیه و آله و موجب تسلي قلب شريف آن حضرت بودند و در روزگار سخت تبعيد در شعب ابيطالب هيچگاه آن حضرت را تنها نگذاشته و با تمام وجود پشتیبان ایشان بودند.
سرانجام اين بانوي فداكار پس از يك عمر تلاش و كوشش و ۲۵ سال خدمت به رسول گرامي صلی الله علیه و آله و دين مبين اسلام، پس از بازگشت از محاصره در شعب ابيطالب به مكه معظمه در دهم رمضان سال دهم بعثت جان به جان آفرين تسليم و روح مطهرش به اعلي عليين عروج نمود. رحلت حضرت خدیجه و همزمان شدن آن با رحلت حضرت ابوطالب موجب شد که آن سال را عام الحزن نام گذاشتند.
از روز اول طلوع خورشید رسالت محمدی زنان همیشه در کنار مردان نقش های کلیدی ای داشته و دارند. نقش خواهر عظیم الشأن حضرت امام حسین (زینب کبری) در زنده نگه داشتن نام سید الشهدا بر هیچ کس پوشیده نیست و مثالهای بسیاری از این دست که از حوصله این مقال خارج است.
جای بسی تأسف است که امروزه برخی رفتارهای نادرست و غیرمسئولانه از طرف برخی متولیان دین باعث شده است که اسلام را دینی زن ستیز به جهانیان معرفی کنند.
رحلت این بانوی عالیقدر را به همه مسلمانان تسلیت عرض میکنم.
التماس دعا،
یاعلی مدد