کتابخانه

سید ثابت قدم

هو
۱۲۱
یکی از شاخه های علم تاریخ، وقایع نگاری و جمع آوری مستندات تاریخی درباره احوال و آثار عالمان و عارفان است و این سنت حسنه از صدر اسلام در بین نحله های مختلف مسلمانان مرسوم و متداول بوده است. به ویژه در بین صوفیه، رسم تذکره نویسی و گردآوری تالیفات و اجازه نامه های آنها از اهمیت زیادی برخوردار بوده است و عده ای از نام آوران صوفیه همچون خواجه عبدالله انصاری در طبقات الصوفیه و عطار نیشابوری در تذکرةالاولیا و عبدالرحمن جامی در نفحات الانس و … وقت ارزشمند خود را صرف تدوین و تالیف این مجموعه ها می نموده اند. علاوه بر این قبیل کتابها که در بردارنده خلاصه ای از تاریخ زندگی عارفان طرایق مختلف است، تک نگاری هایی نیز موجود است که مشخصا و به تفصیل به شرح احوال و آثار یک نفر پرداخته است مثل تذکره هایی که در احوال عبدالله خفیف شیرازی و شیخ صفی الدین اردبیلی و شاه نعمت الله ولی و … نوشته شده است.
خوشبختانه در دوره مدرن با اقبال عمومی دانشمندان و دانشجویان رشته های ادبیات و عرفان به تصوف اسلامی، تحقیق و تفحص در احوال عرفا رونق بیشتری یافت و لذا ما در یکصد سال اخیر شاهد تک نگاری های زیادی از این دست هستیم.
در دوره اخیر، اقطاب و مشایخ طریقت نعمت اللهی گنابادی که در بین پیروان سلاسل عرفان و تصوف از شهرت بالایی برخوردار می باشند، مورد توجه علاقه مندان این رشته از تاریخ نگاری واقع شده و زندگی نامه هایی برای آنها تهیه و چاپ شده است. برای نمونه کتاب های نابغه علم و عرفان، یادنامه نور، یادنامه صالح، خورشید تابنده که در شرح زندگی اقطاب متاخر سلسله است و نیز کتابهایی در شرح احوال مشایخ سلسله همچون شیخ عبدالله حائری (زندگی جاوید)، شیخ عمادالدین سبزواری، حاج محمدخان راستین اراکی و … نوشته شده است.
اخیرا برادر مکرم ایمانی آقای مرتضی رحیمی ششده موفق به تهیه و تنظیم زندگی نامه ی عارف عالیقدر و شیخ والامقام جناب آقای حاج سید هبة الله جذبی (ثابتعلی) اعلی الله مقامه الشریف گردیده اند و کتاب را «سید ثابت قدم» نام نهاده اند. ایشان پیش از این نیز با تالیف کتابهای «زندگی جاوید، نگاهی به زندگی حاج شیخ عبدالله حایری» و «از مجذوب علیشاه کبودرآهنگی تا مجذوب علیشاه گنابادی» خدمات شایانی در این زمینه انجام داده اند.
از خداوند متعال توفیقات روز افزون ایشان را در احیای امر دین خواستارم.
فایل pdf این کتاب به آدرس زیر در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد و امید است شروعی باشد برای تحقیقات بیشتر درباره بزرگان معاصر ما.

التماس دعا،
یاعلی مدد
رضاتابنده

۱۰ Comments

  1. با عرض سلام خدمت جناب دکتر رضا تابنده سلمه الله تعالی و نویسنده محترم کتاب و شما اخوی عزیزم. .شادمانی و سلامت شما سروران آرزوی من است. ..بی شک بسط و گسترش معارف تصوف حقه چیزی از سلوک عملی در این راه کم ندارد
    مولا یارتان باد

  2. سلام و عرض ادب
    از اینکه مطالب مفید و مهم را درباره مطالعات علم عرفان و تصوف که بهترین و کاملترین راه و برنامه زندگی در این مرحله از وجود و آمادگی برای مراحل بالاتر هست، بی هیچ چشم داشتی و با کمال لطف و توجه و مهربانی در اختیار ما جویندگان راه حقیقت می گذارید سپاسگزاریم.
    با تقدیم احترام

  3. هو 121
    سلام و عرض ادب و احترام و جهت بذل توجه:
    در انتهای صفحه 143 (سطر چنجم از پائین) پی دی اف کتاب سید ثابت قدم، کلمه ی “مجذوب علیشاه” به اشتباه “محبوب علیشاه” نوشته شده…
    دعاگو و ملتمس دعا ـ کهیار مریخ

  4. هو
    ۱۲۱
    ضمن عرض سلام و ارادت
    توفیق‌روزافزون حضرتعالی را آرزومندم
    و از زحمات شما بزرگواران در جهت خدمت به محققان مکاتیب عرفانی سپاسگزارم

  5. سلام. علیکم….لطفا اگر کسی این کتاب رو داره ..یا سراغش داره..ممنون میشم ..واقعا لازم دارم..هر جایی باشه مشکلی نداره …..ممنون میشم خبر بدید 09902120038

  6. سلام و عرض احترام خدمت شما ممنون میشم در مورد جناب قطب بزرگوار آقای شاه نعمت الله ولی مطالبی موثق در اختیار بگذارید چون خیلی مطالب هجو در مورد ایشون شنیده میشه و پیشگویی هایشان .
    یا علی

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button